نماینده مردم تهران در مجلس ریشه مخالفتها با برجام را نه سیاسی، بلکه اقتصادی دانست و به و در این خصوص گفت: علت اصلی تخریبها علیه برجام و دولت، در این واقعیت نهفته است که حوزه فعالیتهای برخی از افراد محدود شده است. زیرا با اجرای کامل برجام، شرایط اقتصادی، بویژه مبادلات تجاری به حالت طبیعی باز میگردد و در این صورت، دیگر جایی برای برخی انحصارها و امتیازها در اقتصاد نخواهد بود.
علی مطهری با بیان اینکه طیف خاصی از منتقدان دولت، نگران از بین رفتن شرایط پیش از برجام هستند، خاطرنشان کرد: میدانید که در 8 سال گذشته، برخی به بهانه دور زدن تحریم ها نفت را از وزارت نفت دریافت کرده و خود، آن را در بازارهای جهانی میفروختند که پول بسیاری از این فروشها، به خزانه دولت واریز نشد. طبیعی است که اگر ما نیز جای چنین افرادی باشیم، همچنان تلاش میکنیم نسبت به اجرای برجام کارشکنی کنیم یا دستاوردهای آن را زیر سؤال ببریم.
البته طبیعی است که برجام مانند هر توافقنامهای نقاط منفی هم دارد ولی نقاط مثبت آن به مراتب از نقاط منفی آن بیشتر است و نظام کل آن را پذیرفته است.وی با اشاره به اینکه روی دیگر مخالفتها با برجام، تلاش برخی برای ارسال این پیام به دنیاست که سرمایهگذاری در ایران امن نیست، افزود: چرا که حضور سرمایهگذاران خارجی، سبب رونق و تنوع فعالیتهای اقتصادی در کشور شده و این امر نیز به نوبه خود، برخی انحصارها و امتیازها را از میان خواهد برد. مطهری خاطرنشان کرد: البته ممکن است که هدفگذاری برخی از مخالفتها، انتخابات ریاست جمهوری در خردادماه 1396 باشد، اما معتقدم که رویکرد اصلی مخالفتها، اقتصادی است و نه سیاسی. منتخب مردم تهران برای مجلس دهم با بیان اینکه دولت باید با اطلاعرسانی بیشتر از دستاوردهای خودو برجام، ارتباط خود را با مردم گسترش دهد و مطالب را با آنان درمیان بگذارد، اظهار کرد: باید برای مردم توضیح داد که برجام چه دستاوردهایی داشته و شرایط پیش و پس از برجام را مقایسه کرد، زیرا مردم سخن منطقی را میپذیرند. به باور مطهری، هرچند، روشن است که اگر برجام نبود، کشور به کجا میرسید. اساساً باید این سؤال را در جامعه طرح کرد که کسانی که مخالف اجرای برجام هستند، آیا راه بهتری سراغ دارند؟ آنان اگر راه دیگری داشتند، 8 سال فرصت در اختیار آنان بود که این راه را اجرا کنند