لاوروف:
بدیهیات برجام ، استمرار دولت روحانی را می طلبد مدعیان امروز آب و نان چند برابری برجام ، بدیهیات بسیاری را نادیده می گیرند و از این روست که انتقادهای آنها با این که حجم و گستره وسیعی دارد نزد قاطبه مردم از حد بهانه های سیاسی به قصد و آرزوی کسب کرسی های قدرت، فراتر دانسته و تفسیر نمی شود.
از تغییر ساختار سیاسی تا تحریک رشد اقتصادی؛
رفراندوم ترکیه از منظر حزب حاکم از سال 1960 دستکم چهار دولت ترکیه با کودتای ارتش از قدرت برکنار شدهاند. نظام پارلمانی، که توسط کودتاگران برای محدود کردن خواستههای مردمی طراحی شد، تنها باعث استقرار دولتهای ائتلافی بیثبات و بیدوام میشود. در دهههای گذشته سیاستمدارانی از طیفهای مختلف سیاسی به کمبودها و موانع نظام پارلمانی ترکیه اذعان کردهاند.
ابعاد آشکار و پنهانی طرح ایجاد مناطق امن در سوریه در گفت وگو با جعفر قنادباشی؛
اگر هدف مناطق امن تجزیه باشد، ایران با آن مخالف است چنانچه هدف از ایجاد مناطق امن طرفداری از تجزیه باشد، جمهوری اسلامی ایران با آن مخالف است. ایجاد مناطق امن به معنای ایجاد منطقه ای برای ورود و خروج آزادانه کشورهایی مانند آمریکا و برای به تحت فشار قرار دادن بیشتر سوریه است.
در گفتگو با کارشناس مسایل منطقه بررسی شد
جریان های شیعه عراق و سیاست خارجی در رابطه با اهل سنت طبیعی است که اختلاف شمال و جنوب در عراق و طیف شیعیان در جنوب با طیف های اهل سنت در شمال عراق، دیدگاه متفاوتی است. دیدگاه اهل سنت شمال عراق مثل مناطق صلاح الدین و الانبار و همچنین موصل و استان های سنی نشین بیشتر نگاهی مثبت به عربستان ست. در حالی که نگاه شیعیان فرات میانه و جنوب به سمت ایران دوخته شده است.
پوتین ناتو و اتحادیه اروپا را نابود می کند؟
کابوس خیالی آینده اروپا کابوس غرب با ریاست جمهوریِ دونالد ترامپ آغاز و به ورود تانکهای روسیه به استونی ختم میشود؛ ناتو نیز حواسش جای دیگری پرت است.
شیوع دوباره تب اسکاتلندی در لندن! پرونده اسکاتلند بار دیگر در انگلیس مفتوح خواهد شد، آن هم در حالی که مذاکرات برگزیت میان لندن و اتحادیه اروپا نیز به جریان خواهد افتاد. «ترزا می» نخست وزیر انگلیس در این خصوص آزمونی سخت پیش رو خواهد داشت.
نظرسنجی های معنادار در ترکیه؛
ایست سیاسی به اردوغان در اتریش خشم و عصبانیت مقامات ترکیه ای نسبت به مقامات اتریشی در چنین شرایطی کاملا قابل درک است! اردوغان به شدت نسبت به فضای داخلی برهم ریخته کشورش و تاثیر این سردرگمی و در هم ریختگی در همه پرسی 16 آوریل امسال هراسان است. این هراس پس از برگزاری نظرسنجی های اخیر در تیکه تشدید شده است. مطابق آخرین نظرسنجی های صورت گرفته، 56 درصد از شهروندان ترکیه ای به سیستم ریاستی مدنظر اردوغان رای منفی خواهند داد.
اهداف سفر آسیایی پادشاه سعودی: مقابله با ایران، اشاعه وهابیت؛
تور یکماهه سلمان برای به تور انداختن مسلمانان آسیا سفر رسمی و تعصیلات ملک سلمان در آسیا اقدامی فراتر از عقد قراردادهای میلیاردی اقتصادی و امضای موافقتنامههای تجاری است، در جریان این سفر همکاری میان کشورهای آسیایی و عربستان مبارزه با داعش نیز اعلام شده است، این در حالی است که داعش و عربستان ریشه ایدئولوژیک مشترکی دارند، هر چند که جهادیها عربستان را به انحراف متهم میکنند.
گزارش امیدملی ایرانیان درباره انتخابات رئیس کمیته ملی دموکرات های آمریکا؛
آشیانه آشفته کبوترها آشیانه کبوترهای آمریکا پس از اتفاقاتی که در انتخابات ریاست جمهوری ماه نوامبر رخ داد، بیش از هر زمان دیگری آشفته به نظر می رسد. بسیاری از مخاطبان و طرفداران سنتی حزب دموکرات، سران این حزب را در رقم خوردن نتایج انتخابات ریاست جمهوری سال میلادی گذشته دخیل می دانند.
نقشه راه روسیه و آمریکا برای فدرالی نمودن سوریه گفتگو با دكتر «علي اميدي»
سوریه فدرال، یک بستر و دو رویا ساختار جغرافیایی سوریه به گونه ای است که واقعا تشکیل نظام فدرال با موانع زیادی مواجه است. اگر به نقشه سوریه نگاه کنیم، مسیحیان بیشتر در پایتخت و مناطق ساحلی و حمص مستقر هستند و علوی ها هم بیشتر در پایتخت و مناطق ساحلی مدیترانه مستقر هستند، اما سنی ها در کل جغرافیای سوریه پراکنده هستند چنانچه قرار شود اگر فدرالیسم قرار شود اتفاق بیفتد، اگر سنی ها را به عنوان یک قوم در نظر بگیریم، حق و حقوق سنی ها چه می شود؟ و تمرکز جغرافیایی سنی ها قرار است کجا در نظر گرفته شود؟ این موضوع برای سنی ها قانع کننده نخواهد بود که تنها مناطق خاصی به سنی ها اختصاص یابد.
بررسی رویکرد مبهم ترامپ در بحران سوریه در گفت وگو با دکتر زرگر:
ترامپ هنوز تصویر روشنی از خاورمیانه ندارد در دوره تبلیغات انتخاباتی نگاه ایشان بیشتر به پایان بحران معطوف بود. وی در مورد عراق بر این نظر بود که هزینه های زیادی صرف شد، ولی عراق در نهایت به ایران واگذار و نفوذ ایران افزایش پیدا کرد.
ادامه انتقادات شدید از کاخ سفید
ماجرای ترامپ و مک کین سناتور ناراضی مک کین سعی کرد در کنفرانس امنیتی مونیخ بار دیگر ترامپ و عملکرد وی را به چالش بکشد. سناتور ایالت آریزونا در این کنفرانس و در مقابل دیگر اعضای شرکت کننده در این نشست تاکید کرد که استعفای مشاور امنیت ملی ترامپ انعکاس مشکلات عمیق دولت جدید آمریکا است.
رئیس جدید شورای امنیت ملی آمریکا در اندیشه و عمل؛ از جنگ با جهادیها تا زورآزمایی با سیاسیون
دوگانه مکمستر- استیوبنون در دولت ترامپ مکمستر سواد و دانش کافی برای کمک به رئیسش را دارد تا او را در رسیدن به سیاستی در امنیت ملی همراهی کند، اما در این راه و برای جلب نظر رئیسجمهور باید با بنون رقابت کند. ترامپ بنون را به عضویت "کمیته اصول" یعنی مهمترین نهاد مستقر در درون شورای امنیت ملی درآروده است. چنین انتصابی برای یک مشاور سیاسی بیسابقه است. ظاهرا "گروه ابتکارات استراتژیک" بنون بر تدوین و انتشار سیاستهای جنجالی ضدتروریسم ترامپ هم نظارت دارد.
گزارش «امیدملی ایرانیان» در مورد ارقام پرداختی اعضای ناتو
هزینه دفاعی آمریکا در ناتو سه برابر دیگر کشورهاست کشورهای عضو ناتو که برای دفاع به این سازمان وابسته هستند، هر یک بر مبنای بزرگی تولید ناخالص داخلی خود هزینه ای برای این سازمان پرداخت می کنند. بررسی ها نشان می دهد هر یک از این کشورها متعهدهستند برای تامین تجهیزات دفاعی و نظامی در سازمان ناتو هزینه ای بپردازند ولی مبلغ این هزینه متناسب با شرایط اقتصادی آن کشور است.
رییس جمهوری:
لبخند آلمان به سوسیال دموکرات ها و روزهای سخت خانم صدراعظم هم اکنون سوسیال دموکرات ها در کابینه ائتلافی تشکیل شده از سوی آنگلا مرکل حضور دارند.حزب دموکرات مسیحی و سوسیال مسیحی( اتحاد احزاب مسیحی) جهت تشکیل دولت، چاره ای جز ائتلاف با رقبای سوسیال دموکرات خود نداشتند. از این رو هم اکنون شاهد نوعی همزیستی اجباری میان دموکرات مسیحی ها و سوسیال دموکراتها در برلین هستیم.
مواضع پارادوکسیکال دولت آمریکا در قبال برجام
راز سردرگمی هسته ای ترامپ واقعیت امر این است که مقامات دولت ترامپ در قبال برجام دچار نوعی سردرگمی شده اند. این سردرگمی خود را در مواضع افرادی مانند ترامپ، مایک پنس ، تیلرسون و حتی جیمزماتیس وزیر دفاع این کشور انعکاس می دهد.